Therapeutische en ontspanningsmassage

Massage is een zeer goede aanvulling op een acupunctuur of natuurgeneeskundige behandeling. Het is ook mogelijk om alleen een massagebehandeling te krijgen.

Bij therapeutische massage wordt gericht gewerkt aan klachten van het bewegingsapparaat, zoals frozen shoulder, tenniselleboog, rugklachten, pijn nek/schouders, vochtophoping in de armen of benen, RSI-klachten. Soms wordt de massage aangevuld met een kleipakking of leverpakking.

Bij ontspanningsmassage wordt vooral gemasseerd met het doel om lichaam en geest weer in balans te krijgen. Ontspanningsmassage is met name geschikt bij een verstijfd/gespannen gevoel in het lichaam, onrust, stress en slapeloosheid.

Massage werkt daarnaast preventief. Het wordt daarom sterk aanbevolen bij personen met een stressvolle baan of thuissituatie, een zwak gestel, en bij personen die langdurig dezelfde handelingen moeten verrichten op het werk, zoals computeren. Ook voor personen die veel sporten en daardoor risico lopen om blessures te krijgen, is massage een goede manier om het lichaam gezond, sterk en soepel te houden.

Massage kan ook goed ingezet worden bij herstel na een operatie, bevalling of ziekte om het lichaam aan te sterken, het herstel te bevorderen en verkleving/verstijving van spieren en pezen tegen te gaan.

De volgende massagetechnieken worden toegepast:

  • Klassieke bindweefselmassage
  • Lymfedrainagemassage
  • Therapeutische massage
  • Voetreflexmassage
  • Nek-schouder-bovenrug drukpunt massage

Massage wordt door de zorgverzekeraars vergoed als een natuurgeneeskundig consult conform de polis.

Therapeutische en ontspanningsmassage in Heiloo